St. Caecilia-koor

Welkom op ons eigen gedeelte van de website!

Wij zijn het kerkkoor van de R.K. Parochie Maria Sterre der Zee in Den Helder. Onze thuisbasis is de Petrus en Pauluskerk in Den Helder. 

Ons gemengd koor telt momenteel 42 leden. Wij zingen onder de bezielende leiding van dirigent Paul Sanders één- en meerstemmige koorstukken en worden daarbij begeleid door organist Ronald van der Veen. Iedere tweede en vierde zondag van de maand dragen wij ons steentje bij  aan de viering van 11 uur. Valt er een vijfde zondag in de maand, dan zingen we eveneens. De vieringen van Kerstmis, Pasen en Pinksteren zijn voor ons koor de hoogtepunten van het kerkelijk jaar.

Naast de vaste Latijnse kerkgezangen, bestaat ons repertoire uit muziek van Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse componisten. Daarnaast zingen de mannen elke vierde zondag van de maand een paar Gregoriaanse liederen.

Houdt u van de muziek die wij zingen, beschikt u over een goede stem en over voldoende muzikaal talent, komt u dan eens bij ons kijken en meedoen op een dinsdagavond. Wij repeteren in de Petrus en Pauluskerk van 19.00 uur tot 21.30 uur.

En besluit u lid van ons koor te worden, voor de contributie hoeft u het niet te laten, want die bedraagt slechts € 27,50 per jaar. U bent van harte welkom!

IMG_0042