H. Willibrordkerk

w-kerk-vb-2Voor de katholieken van het groeiende Julianadorp, die voorheen behoorden tot de OLVOO- en de Nicolaasparochie kwam de behoefte aan een eigen kerkgebouw.

Men vond een kleine kerkruimte aan de Langevliet in de vorm van een klein kleuterschooltje. Dit gebouwtje mocht gebruikt worden, maar het moest voor ieder weekend aangepast worden en weer in de normale staat terug gebracht worden. Dit onderkomen werd al spoedig te klein. Een werkgroep van parochianen heeft toen het initiatief genomen om een kerkgebouw te realiseren aan de Parkstraat. Dit is met eigen middelen geklaard, omdat het bisdom geen financiële medewerking verleende.

Op 9 maart 1968 is deze kerk, toegewijd aan Sint Willibrord, de eerste geloofsverkondiger in deze streek, door de toenmalige bisschop Mgr. Zwartkruis ingezegend en in gebruik gesteld.

De kerk heeft het aanzien van een bollenschuur, want wanneer in de toekomst een definitieve kerk gebouwd zou worden, moest dit gebouw gemakkelijk voor andere doeleinden geschikt kunnen worden gemaakt. Er is echter nooit behoefte ontstaan om iets groters te bouwen. Sinds de ingebruikname, is het interieur van de kerk regelmatig aangepast en verbeterd. In 2001 is het gebouw binnen helemaal aangepast voor het verkrijgen van een gebruiksvergunning. Tevens is er een ringleiding voor slechthorenden aangelegd. Het meeste werk is voor vrijwilligers verricht en mede daardoor heeft Julianadorp een kerk waar ze trots op is.

Uitgebreide info in het boekje Julianadorp en de Willibrordkerk. (uitgave 2013 geplaatst op 26 december 2013)