Familiezondag 10 maart in Schagen

Jij bent uitgenodigd! We vinden het ook heel leuk als je iemand anders meebrengt of uitnodigt! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wanneer?
zondag 10 maart
Hoe laat?
Inloop vanaf 10.30 uur tot ongeveer 13:30 uur
Waar?
st. Christoforuskerk in Schagen.
Thema:
RUIMTE IN JE HART

Wat houdt het in?
Vanaf 10.30 uur ben je welkom om te starten met een kopje koffie of thee met wat lekkers. Hierna gaat Pastoor Ivan Garcia Ferman ons om 11.00 uur voor in de Eucharistie viering.

Lees hier de nieuwsbrief met meer informatie 

23 februari: Avond van de Martelaren in Amsterdam

Op vrijdag 23 februari 2024 gedenken we de mensen die in 2023 zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg met muziek en getuigenissen. 

Kom ook op 23 februari naar de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam en bid vanaf 19 uur mee voor broeder Godwin en wie nog meer in 2023 zijn vermoord vanwege hun geloof in Christus.

Lees het hele bericht op de website van Kerk in Nood.

 

Expositie “Als een pelgrim naar het Heilig Graf”

Op dit moment is de reizende tentoonstelling over de Geschiedenis van het Heilig Graf te Jeruzalem in onze kerk te zien.

De tentoonstelling is te zien op de momenten dat de kerk open is. In ieder geval is de tentoonstelling tot 13 februari te zien.

Volgende week zondag wordt er – tijdens de viering – een uitleg gegeven door dhr. Matthieu Borsboom.

Pastoor Jan Willems (94) overleden

In Blaricum is emeritus-pastoor Jan Willems op 94-jarige leeftijd overleden.

Hij was in de jaren 70 en 80 pastoor-deken van Den Helder en pastoor van de OLVOO-kerk in de Jan in ’t Veldstraat.

Op de website van de St. Vitusparochie in Blaricum staat een mooi In memoriam.

Rouwkaart Johannes Hendrikus Willems.

Dat hij moge rusten in de armen van zijn dierbare God de Vader, verwarmd door de gedachte, dat wij hem lief hebben gehad.

Artikel NHD 21 januari 2024 installatie Pastoor-deken Ivan Garcia

Hij ontving cadeaus, hartelijke gelukwensen, omhelzingen en zelfs enkele kussen. Pastoor Iván Garcia is in een warm bad beland in de katholieke gemeenschap van de Noordkop. Zijn installatie zondag in de Schager Christoforuskerk riep emoties op en herinnerde aan het Rijke Roomse Leven.

Mede dankzij de aanwezigheid van bisschop Jan Hendriks die tijdens de dienst werd bijgestaan door een batterij kerkelijke gezagsdragers van omringende parochies.

Uit het Artikel in het Noordhollands Dagblad 21 januari 2024

Lees het hele artikel hier (PDF) (ivm betaalmuur)

 

Actie Kerkbalans 2024 is gestart

Van 13 t/m 27 januari wordt weer de jaarlijkse landelijke  actie Kerkbalans gehouden. In verband met de gelijktijdige bezorging van Kerk INN Zicht worden de enveloppen in onze parochie pas vanaf begin februari rondgebracht. We hebben uw financiële steun ook dit jaar  meer dan hard nodig. Het zijn onzekere tijden, wat brengt ons de toekomst. Rond de jaarwisseling heeft u daar in beide kerken een uitgebreid schrijven over in ontvangst kunnen nemen. Eén ding is zeker: uw steun is keihard nodig! Wij hopen en rekenen op uw steun en medewerking. Wist u trouwens dat de actie Kerkbalans  dit jaar voor de vijftigste keer wordt georganiseerd. Des te meer reden voor een extra feestelijke bijdrage! Lees verder