Vieringen in het weekend van 7 en 8 december

DatumTijdstipLiturgische Dag/FeestLocatieVoorganger(s)KoorBijzonderheden Viering
zaterdag 7 december 201916.00Tweede AdventTen AnkerP. BanaszakSamenzang
zaterdag 7 december 201919.00Tweede Advent't ZandP. BanaszakCantica Nova
zaterdag 7 december 201919.00Tweede AdventAnna PaulownaI. GarciaSamenzang
zondag 8 december 201909.30Tweede AdventDen BurgP. Banaszak
zondag 8 december 201909.30Tweede AdventWillibrordParochianen
zondag 8 december 201909.30Tweede AdventBreezandI. GarciaDameskoor
zondag 8 december 201911.00Tweede AdventPetrus en PaulusI. GarciaCaecilia koorkinderkerk / crèche / koffie

25 januari 2020: Regio Inspriratiedag

Is geloven een saai gebeuren? Het tegenovergestelde van een avontuur? Durven wij het aan, op reis te gaan met God?
Als aansporing verzorgt Tim Schilling, van het centrum voor Parochie-spiritualiteit een workshop voor ons.

Wanneer: zaterdag 25 januari 2020
Waar: Spoorbuurtschool, Nieuweweg 19, 1761 EC Anna Paulowna
Tijdstip: 10.00-13.30

Klik hier voor de poster

Adventsactie: Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru

Meer dan twee miljoen Venezolanen hebben hun land verlaten vanwege de politieke en humanitaire crisis. Ruim een half miljoen van hen vluchtten naar Peru, waaronder veel gezinnen met jonge kinderen en alleenstaande moeders. De meesten verblijven in de hoofdstad Lima, waar de toestroom van vluchtelingen leidt tot spanningen en zelfs vreemdelingenhaat. De Peruaanse overheid heeft speciaal voor deze vluchtelingen een tijdelijke verblijfsvergunning ingesteld, waarmee ze toegang krijgen tot werk, onderwijs en zorg. In de praktijk wordt deze vergunning lang niet overal geaccepteerd. De Venezolanen kwamen aan in Peru met niets, wonen in primitieve omstandigheden en leven veelal van straatverkoop. Kinderen van 0-5 jaar zijn het meest kwetsbaar voor de hele situatie. Lees verder op de website van de Adventsactie

In Memoriam Pastor de Gooijer

Uitgesproken tijdens de eucharistieviering op de eerste zondag van de Advent, 1 december 2019 in de Petrus en Pauluskerk te Den Helder.

Beste mede-parochianen,

U hoorde het al bij de gebedsintenties: pastor Nico de Gooijer is afgelopen woensdag overleden, 89 jaar oud. Hij heeft daarmee de bijbelse leeftijd van de zeer, zeer sterken bereikt. Dit was hij 60 jaar priester in ons bisdom.

Vandaag precies 30 jaar geleden, op 1 december 1989, kreeg Den Helder een nieuwe pastoor: Nico de Gooijer werd pastoor van de Nicolaas, de OLVOO en de PP.

Hij kwam uit een sjieke, rijke parochie, Blaricum in het lommerrijke Gooi, naar het bepaald niet rijke en wat kale, stenige Den Helder. Geen gemakkelijke verandering voor hem. Lees verder

Overlijdensbericht van pastoor Nicolaas Henri Antonius De Gooijer

Afgelopen woensdag 27 november is overleden emeritus-pastoor Nico de Gooijer op de leeftijd van 89 jaar.
Pastoor de Gooijer is gedurende 6 jaren (1989-1995) priester-pastoor tot zijn emeritaat in Den Helder geweest. Hij had werkelijk een groot pastoraal hart voor velen in de katholieke gemeenschap van Den Helder e.o.

Een eenvoudige werker in de wijngaard van de Heer, zoals hij getypeerd kan worden. Hij was een man die zelf weinig nodig had en waar nood was een helpende hand bood of financiële steun gaf aan mensen die het in de maatschappij niet zo getroffen hadden. Hij kwam op voor de zwakken. Hij leefde het evangelie vanuit de Kerk die hem dierbaar was. Moge hij ruste in vrede.

Overlijdensbericht van Nicolaas Henri Antonius de Gooijer (namens het Bisdom Haarlem-Amsterdam)

Petrus en Pauluskerk en Willibrordkerk op 27 november rood aangelicht #Redwednesday

De Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht in Den Helder en de Willibrordkerk in de Parkstraat in Julianadorp worden woensdag 27 november 2019 ’s avonds samen met honderden andere kerken wereldwijd en zeker vijfendertig kerken in Nederland rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de parochie aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen. Lees hier (PDF) verder of via deze link.