Opening tentoonstelling Jopie Huisman 14 juli 2018

Zaterdagmiddag 14 juli 2018 werd de tentoonstelling met afbeeldingen van Jopie Huisman geopend. De opening werd verricht door Manouk van Deutekom (citymarketeer van de Gemeente Den Helder) Het was een gezellig samenzijn. Na ‘Lees Verder’ kunt u de foto’s zien. De tentoonstelling is nog op 15, 21 en 22 juli in de Petrus en Pauluskerk te zien. Zie ook het vorige bericht.

Lees verder

Nieuws van de ‘ Vrienden van de Petrus en Pauluskerk ‘ | expositie van de bekende Friese schilder Jopie Huisman.

Beste parochianen,

In de weekenden van 14 en 15 juli en 21 en 22 juli houden wij een expositie van de bekende Friese schilder Jopie Huisman. De expositie vindt plaats in onze Petrus en Pauluskerk. Op zaterdag 14 juli om 13.00 vindt de ‘ officiële ‘ opening plaats. U bent daarbij van harte uitgenodigd. Voor het ‘grote’ publiek zijn de openingstijden van 13.00-15.00 uur. Na afloop van de viering kunt u natuurlijk ook de schilderijen bewonderen. Lees verder

De Video van de Paus juli 2018 – Priesters in hun pastorale zending

De Video van de Paus: de priester van je parochie staat altijd voor je klaar. Om voor te gaan in de mis, om op bezoek te gaan bij een zieke, om te praten met iemand die niemand heeft om naar hem te luisteren en een heleboel andere dingen. Maar hij is geen superman. Hij is iemand die zich ook, net als iedereen, soms eenzaam voelt. Op die momenten van eenzaamheid kun je veel voor hem betekenen. Luister naar hem, bezoek hem, glimlach naar hem. Hij heeft het nodig.

Bereikbaarheid Petrus en Pauluskerk tijdens Kermis

Van 6 t/m 15 juli is de Helderse Kermis. Een vreugde voor velen. Dat betekent dat de Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht minder goed bereikbaar is. (ondermeer doorgaande weg Polderweg en Prins Hendriklaan en het parkeertterrein aan de Kanaalweg.) Hou daar rekening mee als u naar de kerk gaat. Hou de verkeersomleidingen in de gaten. Voor iedereen een mooie kermis toegewenst!www.zomerkermisdenhelder.nl

Wijziging aanvangstijden vieringen met ingang van 1 juli

Met ingang van het weekend van 30 juni en 1 juli veranderen een aantal aanvangstijden van de vieringen . Het meest in het oog springende is de viering in de Petrus en Pauluskerk op zondag. De aanvang is op zondag om 11.00 i.p.v 10.00 uur.

Pastoor Ivan schrijft in het parochieblad hierover:

“…Iets concreets zijn de tijden van de vieringen. Voor sommigen zal het ingewikkeld en moeilijk zijn en voor anderen juist toegankelijker en makkelijker. Iedereen is anders en iedereen heeft een mening hierover. Maar voor nieuwe aanvangstijden is niet zomaar gekozen. Er is uitgebreid met het Bisdom gesproken en beleid gemaakt. Den Helder is het Eucharistisch centrum;een vaste plek om de Eucharistie iedere zondag te kunnen vieren.Het zal misschien even wennen zijn. Ik hoop dat u, ook al kunt u het niet helemaal begrijpen, er wel begrip voor heeft. Mee te gaan in de nieuwe tijden en ik hoop u daar te kunnen ontmoeten om zo de kerk van Christus te vormen. Hij nodigt iedereen van ons uit om bij Hem te zijn, op welke tijd of plek dan ook, maar bij Hem te kunnen zijn…”

Koor Ars Musica Purmerend in Petrus En Pauluskerk

Op zondag 17 juni aanstaande komen ongeveer 30 zangers en zangeressen uit Purmerend en wijde omgeving naar de Petrus en Pauluskerk in Den Helder. Ze zijn afkomstig uit diverse kerken. Om 10 uur zullen zij de eucharistieviering muzikaal ondersteunen. Het koor Ars Musica heeft een eigentijdse uitstraling, maar is in staat muziek te brengen uit alle tijden. Er worden dan ook moderne en klassieke liederen gezongen in het Nederlands, het Engels en het Latijn. Dirigent is Marcel Settels die het koor ook begeleidt op de piano. Kinderen kunnen meedoen in een aangepaste viering, een kinder-nevendienst. De kerk ligt aan de Kerkgracht 54 en de viering duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom. (klik op afbeelding voor vergrote weergave)

AVG en uw parochie

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming ingegaan. Ook voor uw parochie is de AVG van belang. Het Bisdom heeft de parochies voorgelicht. Door middel van deze AVG-pagina over het privacybeleid wordt u geïnformeerd hoe de administratie van de parochie uw gegevens verwerkt, maar ook wat uw rechten zijn. Tevens zijn er handleidingen hoe wij om dienen te gaan met de publicatie van foto- en filmmateriaal.

Activiteiten in Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo

Zondag 27 mei: Afsluiting van de Meimaand en Feest van O.L.V. ter Nood:

  • H. Mis om 19.30u, Mgr. Hendriks is de hoofdcelebrant, koor: Ubi Caritas;
  • Aansluitend Lichtjesprocessie in het park.

Zondag 3 juni: Sacramentsdag:

  • H. Mis om 10.30u, hoofdcelebrant: rector J. de Wit; koor: Ubi Caritas;
  • aansluitend Sacramentsprocessie in het park.

Vrijdagavond 8 juni: Adoration under the Stars:

  • van 20 – 22u;
  • korte inleiding gevolgd door Eucharistische aanbidding
  • (beide) buiten bij het buitenaltaar
  • begeleid met muziek
  • biechtgelegenheid.

Lees verder