Donderdag 4 juli: Lourdeslezing

Klik op afbeelding om flyer in groter formaat te bekijken

De Vrienden van PP organiseren op donderdag 4 juli een lezing over Lourdes. Locatie is de pastorie van de Petrus en Pauluskerk. De aanvang is om 19.30 uur en de voorziene eindtijd is 21.30 uur. Halverwege is er een pauze. De sprekers zijn Ans Captijn en Nico Graaf van de Stichting Lourdes Actie Alkmaar (Lourdesgroep Alkmaar). De lezing wordt ondersteund door foto’s van Lourdes.

Neem s.v.p. kleingeld mee: het winkeltje van de Stichting Lourdesactie Alkmaar is ook aanwezig. Leuke hebbedingetjes voor een leuke prijs en de opbrengst komt ten goede van de Lourdesgroep.

zondag 23 juni: Concert in de Petrus en Pauluskerk door La Perlina “Tinten Barok”

Op zondagmiddag 23 juni 2024 bent u allen van harte welkom in de Petrus en Pauluskerk voor een concert van “La Perlina”, oftewel “het pareltje”.
“La Perlina” maakte eerder deel uit van “La Perla” en treedt ditmaal op met 3 zangers, te weten: Berto Teeuwen, bas, Nettie Kat, alt, Alice van Noppen, sopraan.

Let op: De aanvang van het concert is om 14.00 uur. Deuren open vanaf 13.30 uur.

Klik hier voor meer informatie (PDF)

Zondag 26 mei 2024: Viering 100 jaar Windwijzer

Klik op afbeelding voor grote weergave in PDF

Op zondag 26 mei is er een bijzondere viering in de Petrus en Pauluskerk ‘drie in één’. RK Basisschool De Windwijzer viert het 100 jarig bestaan. Deze gezinsviering is met medewerking van het Windwijzerkoor en met voorganger Pastoor Ivan. Na de koffie een lezing over katholiek onderwijs van vroeger en nu. Wees allen welkom! 

11 mei dag Jongerenpastoraat in Heerhugowaard

Op zaterdag 11 mei organiseert het jongerenpastoraat van het bisdom weer een speciale dag. Dit is de tweede van de drie ontmoetingen dit jaar. Jongeren (18-30 jaar)ontmoeten elkaar in afwachting op het voorbereidingsjaar naar het jubileum in Rome juli 2025. Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard en Bussum-Blaricum zijn onze gastplekken. Iedere keer mogen we op een bijzondere manier de dag met andere jongeren doorbrengen. Lees verder

Orgelconcert 28 april door Tjeerd van der Ploeg

Klik op afbeelding om affiche in groter formaat te bekijken

Op zondag 28 april 2024 organiseren de Vrienden van de PP een orgelconcert. De aanvang is om 16.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50. Kinderen onder de 18 gratis toegang. De locatie is HH. Petrus en Pauluskerk, Kerkgracht 55, 1782 GK Den Helder.

Tjeerd is de organist van de St. Christoforuskerk in Schagen.

Op www.tjeerdvanderploeg.nl vindt u meer informatie over deze organist.

Foto’s bezoek vormelingen aan Chrisma-mis in Haarlem op 27 maart.

De vormelingen uit onze regio (Den Helder, Julianadorp, Breezand, Anna Paulowna en ‘t Zand) hebben de Chrisma-mis bijgewoond in de Bavokathedraal in Haarlem. Tijdens deze viering heeft bisschop Hendriks de oliën gezegend, die worden gebruikt bij diverse sacramenten. Op zaterdag 6 april worden de vormelingen met deze olie gevormd. Hierbij een aantal foto’s van dit bezoek. Lees verder

RKBS Windwijzer bestaat 100 jaar

RK basisschool De Windwijzer bestaat dit jaar 100 jaar. De Windwijzer is een fusie van de Catharina kleuterschool, de Mariaschool en de Jozefschool. Op zo. 26 mei staat de echaristieviering in de PP-kerk het teken van dit jubileum. Op zaterdag 1 juni organiseert de school een reünie voor oud-leerlingen en (oud)medewerkers. Inschrijven kan via www.windwijzer100.nl