Afgestoft tuinfeest op 11 augustus

Voor de tweede keer organiseert de stichting Afgestoft het Architectuur tuin feest waarbij architectuur, cultuur, historie en vermaak bij elkaar komen in de knusse omheinde privé tuin van de Petrus en Paulus kerk in Den Helder. Met dit jaar als thema “Theaters aan het Marsdiep”.Ook dit jaar zijn er diverse marktkramen, rondleidingen door de P.P. kerk, een foto expositie, eten en drinken en is er (live)muziek van het muzikale gezelschap Grooves!

Zaterdag 11 augustus van 12.00 tot 22.00 uur

Petrus en Pauluskerk, Den Helder

Tot zaterdag 11 augustus!

Lees verder

Opening tentoonstelling Jopie Huisman 14 juli 2018

Zaterdagmiddag 14 juli 2018 werd de tentoonstelling met afbeeldingen van Jopie Huisman geopend. De opening werd verricht door Manouk van Deutekom (citymarketeer van de Gemeente Den Helder) Het was een gezellig samenzijn. Na ‘Lees Verder’ kunt u de foto’s zien. De tentoonstelling is nog op 15, 21 en 22 juli in de Petrus en Pauluskerk te zien. Zie ook het vorige bericht.

Lees verder

Nieuws van de ‘ Vrienden van de Petrus en Pauluskerk ‘ | expositie van de bekende Friese schilder Jopie Huisman.

Beste parochianen,

In de weekenden van 14 en 15 juli en 21 en 22 juli houden wij een expositie van de bekende Friese schilder Jopie Huisman. De expositie vindt plaats in onze Petrus en Pauluskerk. Op zaterdag 14 juli om 13.00 vindt de ‘ officiële ‘ opening plaats. U bent daarbij van harte uitgenodigd. Voor het ‘grote’ publiek zijn de openingstijden van 13.00-15.00 uur. Na afloop van de viering kunt u natuurlijk ook de schilderijen bewonderen. Lees verder

Bereikbaarheid Petrus en Pauluskerk tijdens Kermis

Van 6 t/m 15 juli is de Helderse Kermis. Een vreugde voor velen. Dat betekent dat de Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht minder goed bereikbaar is. (ondermeer doorgaande weg Polderweg en Prins Hendriklaan en het parkeertterrein aan de Kanaalweg.) Hou daar rekening mee als u naar de kerk gaat. Hou de verkeersomleidingen in de gaten. Voor iedereen een mooie kermis toegewenst!www.zomerkermisdenhelder.nl

Wijziging aanvangstijden vieringen met ingang van 1 juli

Met ingang van het weekend van 30 juni en 1 juli veranderen een aantal aanvangstijden van de vieringen . Het meest in het oog springende is de viering in de Petrus en Pauluskerk op zondag. De aanvang is op zondag om 11.00 i.p.v 10.00 uur.

Pastoor Ivan schrijft in het parochieblad hierover:

“…Iets concreets zijn de tijden van de vieringen. Voor sommigen zal het ingewikkeld en moeilijk zijn en voor anderen juist toegankelijker en makkelijker. Iedereen is anders en iedereen heeft een mening hierover. Maar voor nieuwe aanvangstijden is niet zomaar gekozen. Er is uitgebreid met het Bisdom gesproken en beleid gemaakt. Den Helder is het Eucharistisch centrum;een vaste plek om de Eucharistie iedere zondag te kunnen vieren.Het zal misschien even wennen zijn. Ik hoop dat u, ook al kunt u het niet helemaal begrijpen, er wel begrip voor heeft. Mee te gaan in de nieuwe tijden en ik hoop u daar te kunnen ontmoeten om zo de kerk van Christus te vormen. Hij nodigt iedereen van ons uit om bij Hem te zijn, op welke tijd of plek dan ook, maar bij Hem te kunnen zijn…”

Koor Ars Musica Purmerend in Petrus En Pauluskerk

Op zondag 17 juni aanstaande komen ongeveer 30 zangers en zangeressen uit Purmerend en wijde omgeving naar de Petrus en Pauluskerk in Den Helder. Ze zijn afkomstig uit diverse kerken. Om 10 uur zullen zij de eucharistieviering muzikaal ondersteunen. Het koor Ars Musica heeft een eigentijdse uitstraling, maar is in staat muziek te brengen uit alle tijden. Er worden dan ook moderne en klassieke liederen gezongen in het Nederlands, het Engels en het Latijn. Dirigent is Marcel Settels die het koor ook begeleidt op de piano. Kinderen kunnen meedoen in een aangepaste viering, een kinder-nevendienst. De kerk ligt aan de Kerkgracht 54 en de viering duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom. (klik op afbeelding voor vergrote weergave)