Aanmelden voor Eerste Heilige Communie en Heilig Vormsel in 2024

Het is mogelijk om uw kind(eren) aan te melden voor het ontvangen van de Eerste Heilige Communie in 2024 en het Heilig Vormsel in 2024. Dit kunt u doen door zich aan te melden via het daarvoor bestemde aanmeldformulier (na lees verder)

Voor wat betreft het Heilig Vormsel: graag aanmelden voor 15 december 2023!

 

 

Hier vindt u de aanmeldformulieren voor het de Eerste Heiilige Communie en Heilig Vormsel

Meer over de Eerste Heilige Communie:

De Heilige Eucharistie is de oorsprong en hoogtepunt van heel het christelijk leven. Tijdens de Eucharistie geeft Jezus werkelijk zichzelf aan ons in de gedaante van Brood en Wijn. Het is als het ware dat God zich heel klein maakt om in ons binnenste te kunnen komen tijdens de H. Communie. We omringen dit Heilig Sacrament met veel liefde, respect en aandacht, omdat het de grootste schat van onze kerk is. Er is een voorbereidingstijd nodig om de Eerste Heilige Communie te ontvangen.

Deze “Eerste Heilige Communie”, de eerste keer dat de kinderen Jezus in de Eucharistie ontvangen, vindt meestal in de parochie plaats op de tweede Paasdag. De voorbereiding is in de vorm van catechese die gegeven wordt tijdens verschillende bijeenkomsten.

U kunt uw kind opgeven voor het ontvangen van de Eerste H. Communie door contact op te nemen met de pastores of via onderstaand opgave formulier.

Meer over het Heilig Vormsel:

Het Vormsel (in het Latijn Confirmatio, betekent bevestiging, bekrachtiging) is het sacrament waardoor de gedoopte de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zijn geloof standvastig te kunnen belijden.

De ritus van het Vormsel is de zalving met het heilig chrisma op het voorhoofd van de vormeling. Deze wordt toegediend door de bisschop maar in bijzondere gevallen kan de priester het ook doen met de toestemming van de bisschop.

Meestal wordt het Vormsel gedaan in de leeftijd tussen 12 en 14 jaar. Volwassenen die het nog niet ontvangen hebben kunnen het na een voorbereidingsperiode ook toegediend krijgen.

Door het heilig Vormsel worden we versterkt met de gaven van de Heilige Geest en zijn we beter in staat om ons geloof te belijden en om getuigenis te geven van Jezus Christus en Zijn Kerk.

Aanmelden kan bij de pastores of door hieronder te klikken voor het opgave formulier.

Reacties zijn gesloten.