Fia Smit-Weel overleden (update 2 december)

Zondagochtend  27 november overleed in het Alkmaarse NoordWest Ziekenhuis onze mede-parochiaan Fia Smit-Weel, na een ziekbed van enkele weken.

Fia was gezien en geliefd bij zeer velen in onze parochiegemeenschap.  

Vanaf het midden van de jaren ’60 was zij actief  in en om de Petrus en Pauluskerk, als dirigente van het PP-kinderkoor, als lectrice en als lid van de parochieraad en het bestuur. 

In 2020 werd zij lid van het bestuur van het samenwerkingsverband van de r.k. parochies in de Noordkop en tot voor zeer kort dirigeerde zij met plezier het Inzingkoor van de parochie.

Naast haar lange loopbaan in het onderwijs, als ‘juf’ (zoals ze dat zelfs steeds noemde) in het basisonderwijs en als muziekdocent en conrector bij OSG Nieuwediep, was Fia was ook breder maatschappelijk actief, in de wereld van de politiek, de serviceclubs en de culturele instellingen van onze stad.

We herinneren haar onvermoeibare inzet voor onze parochiegemeenschap. We bidden voor Fia en denken deze dagen met liefde en weemoed terug aan haar vitale en sprankelende persoonlijkheid, waarin ze steeds een luisterend oor had voor de mensen, en met haar stem en ogen velen heeft geïnspireerd.

We zijn in gedachten bij haar man Cees en de kinderen en kleinkinderen, voor wie haar sterven een onuitsprekelijk gemis is.

Dankjewel, Fia, voor alles wat je voor ons betekende!

Reacties zijn gesloten.