Lezing Paul Sanders over Messiah van Händel

De ‘ Vrienden van de Petrus en Pauluskerk ‘ organiseren op vrijdagavond 17 november a.s. een lezing die geheel in het teken zal staan van de ‘Messiah’ van Händel . Deze lezing zal verzorgd worden door Paul Sanders en vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht nr. 54.

De ‘Messiah’ van Georg Friedrich Händel is zijn bekendste en meest geliefde werk. Het heeft een boeiende ontstaansgeschiedenis en werd alleen al tijdens Händels leven meer dan vijftig keer uitgevoerd.

Paul Sanders beluisterde het werk vanaf zijn jeugd vele keren én voerde het werk zelf ook vele malen uit:  als tenor-solist, als zanger in het Nederlands Kamerkoor en als dirigent van zijn VOCI-koor, met het barokorkest Florilegium Musicum.

De lezing gaat over het eerste deel van dit beroemde oratorium: Christmas Music from Messiah. Hij vertelt over de historie,  de tekst en de muziek, en laat daarbij veel onderdelen horen:  live gezongen en gespeeld  en via verschillende interessante opnamen, historische en recente, met alle boeiende verschillen die daarbij horen.

Ook gaat hij samen met de luisteraars aan de slag:  we zingen goed in het gehoor liggende fragmenten samen,  om ook zó te ervaren hoe krachtig en prachtig dit werk is.

De lezing begint om 19.30 en vanaf 19.00 kunt u naar binnen. De toegang is gratis ; na afloop is er een deurcollecte voor de bestrijding van de onkosten.

Tijdens de pauze drinken we een kopje koffie  en na afloop (tegen half tien) kunt u nog een glaasje fris of wijn nuttigen. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Reacties zijn gesloten.