Maandelijkse gebedsintentie van de Paus (april | Voor de economie)

Paus Franciscus vraagt ons maandelijks – als een wereldwijd netwerk van gebed – te bidden voor intenties, die hij ons zelf aanreikt en die leven in zijn hart. Hij vraagt ons om met hem te bidden voor actuele situaties en noden in de wereld. Het gebedsnetwerk, vroeger bekend als “Apostolaat van het gebed” (opgericht in 1861 in Frankrijk en toevertrouwd aan de zorg van de Jezuïeten) ondergaat een wijziging en heet voortaan “Wereldwijd netwerk van het gebed van de paus” (“Rete mondiale di preghiera del Papa”).Pauselijke intenties zijn o.a. te vinden opwww.biddenmetdepaus.org .

De Heilige Vader spreekt Italiaans of Spaans, maar de filmpjes zijn ondertiteld in het Nederlands.

De Video van de Pausin april: de economie moet ten dienste staan van de sociale rechtvaardigheid en vooral ten goede komen aan hen die daar de grootste behoefte aan hebben. En zij die er verantwoordelijkheid voor dragen moeten haar ten dienste stellen van het algemeen welzijn.

“De economie kan niet alleen maar streven naar een toename van de rentabiliteit waarbij de arbeidsmarkt inkrimpt en zo meer mensen worden uitgesloten. Ze moet het pad inslaan van ondernemers, politici, denkers en maatschappelijke acteurs die de mens op de eerste plaats stellen en alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat er kansen zijn voor waardig werk. Laten we samen onze stem verheffen opdat degenen die verantwoordelijk zijn voor het denken over en het beheer van de economie de moed hebben om een ​​economie van uitsluiting af te wijzen en ertoe komen nieuwe wegen te openen.”

Op de Youtube-pagina De video van de Paus vindt u de gebeden van voorgaande maanden.

[embedyt]https://youtu.be/I-DsyrH1rCc[/embedyt]

Reacties zijn gesloten.