Petrus en Pauluslezing in woord én beeld

Dit jaar gaan we op reis om in Amsterdam de Petrus en Pauluslezing mee te maken. Op vrijdag 8 juni a.s. zijn we welkom in de Petrus en Paulus-kerk in Amsterdam, beter bekend als De Papegaai. Deze kerk is een van de verborgen verrassingen van Amsterdam. Rond 1672 begonnen als schuilkerk wegens de Reformatie werd het gebouw in 1846 omgebouwd tot de eerste neogotische kerk in Amsterdam. De kerk trekt de aandacht van het winkelend publiek in de Kalverstraat door het bord “Een kwartier voor God”.

Hoe gaat ons bezoek verlopen? U gaat op eigen gelegenheid naar de kerk en ook weer terug naar Den Helder. U zorgt er echter voor, dat u op vrijdag 8 juni uiterlijk 15.50 uur ( tien voor vier) achterin de kerk bent. (Kalverstraat 58, 1012 PG) Op dat moment is de kerk nog toegankelijk voor het publiek om wat rond te kijken, een kaarsje op te steken en te bidden. Om 16.00 uur wordt het publiek verzocht de kerk te verlaten en wordt de kerk gesloten.

Voor ons begint dan de rondleiding die ongeveer een uur duurt. Pater Aad van Ruiten sss., als pastor aan deze kerk verbonden, laat ons de kerk zien, vertelt over de interieurstukken en haar functie voor de eredienst en als Stiltecentrum.

Belangstelling om mee te gaan? Dan doet u het volgende:

  • U geeft zich schriftelijk op met naam, adres en telefoon bij het parochiecentrum, Kerkgracht 55, 1782 GK Den Helder. rk.denhelder@wolmail.nl
  • Uiterlijk 31 mei moet uw opgave binnen zijn en op 1 of 2 juni hoort u dan of het doorgaat of niet. (We vinden dat er tenminste een stuk of tien deelnemers moeten zijn.)
  • Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelnamebehalve natuurlijk uw reiskosten.

We zijn benieuwd!

Werkgroep Vrienden Petrus en Pauluskerk

Reacties zijn gesloten.