Vastenactie 2019: Bouw van een Mother’s place!

Velen van u kennen vast wel de stichting ‘Een Betere Start” van Mariette Berbée uit Warmenhuizen (vroeger Breezand). www.beterestart.com

Zij heeft met haar eigen project in Oeganda (district Kasese) een kraamkliniek laten bouwen door de bevolking met de financiële steun uit Nederland, o.a. van de RK kerken uit de Noordkop, die in de Vastentijd  in de periode 2014-2016  voor haar hebben gespaard.

De kraamkliniek is klaar sinds 2015 en is prachtig geworden. De vrouwen uit de wijde omgeving kunnen hier onder deskundige begeleiding bevallen. De wens van de bevolking is nu dat er eenzelfde gebouw bij komt voor de hoogzwangere vrouwen die lopend van heel ver moeten komen voor de bevalling, de zgn.’ Mothers’s place’. In dit gebouw kunnen zij dan al een paar dagen voor de bevalling verblijven. Men verwacht dat dan nog meer vrouwen de kliniek boven een onhygiënische hut verkiezen om te bevallen van hun kind.


De RK kerken uit de Noordkop, te weten: Schagen, Langedijk, Texel, Den Helder, Julianadorp, ’t Zand, Anna Paulowna en Breezand, hebben wederom toestemming van Vastenactie gekregen om voor ‘Een Betere Start‘ te gaan sparen van 6 maart tot 21 april, de Vastentijd. Vastenactie zal het streefbedrag met 30% aanvullen.

Wat zal het mooi zijn als het gebouw volgend jaar klaar is. Men is al begonnen met de bouw, de fundering staat al. Helpt u mee om de ‘Mother’s place’ te voltooien?

Meer informatie en prachtige foto’s kunt u vinden op www.beterestart.com

Uw bijdrage kunt u storten op IBAN: NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie

(onder vermelding van het Projectnummer 401243!)                                                                                                                

Tevens staat er tijdens de Vastentijd een bus achterin de kerk voor uw donatie of Vastenactiezakje.

Reacties zijn gesloten.