Open monumentendagen in de PP: gedenkboek Pastoor Huijg

Tijdens de open monumentendagen 2023 organiseren ‘De Vrienden van de PP.’ een fototentoonstelling die geheel in het teken zal staan van foto’s uit het gedenkboek van pastoor Huyg. Hij kreeg dit gedenkboek op 7 oktober 1923-precies honderd jaar geleden, aangeboden door het bestuur en de parochianen van de Petrus en Pauluskerk ter gelegenheid van zijn afscheid als pastoor.

We maken dus een reis terug in de tijd. Zwart-witte foto’s uiteraard en afgedrukt op groot formaat. De tentoonstelling is thematisch ingericht. U ziet heel veel besturen langskomen, die of met de kerk te maken hebben of met wat wij tegenwoordig zouden zeggen de vakbonden. Verder passeren allen die met de verzorging van de eredienst te maken hebben en ook het toenmalige interieur komt aan de orde. Alle foto’s zijn voorzien van toelichting.

De teksten daarvan zijn geschreven door dhr. Peter Leijdeckers van de Helderse Historische Vereniging, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn! Voor zover bekend zijn de namen van de betreffende personen vermeld. Vele bekende Helderse families komen aan bod.

De openingstijden zijn:

  • zaterdag 9 september 11.00- 16.00 uur
  • zondag 10 september 00-16.00 uur (dus na de viering)
  • Op zondag 17 september is de tentoonstelling ook te bezichtigen voor parochianen: alleen na de viering, tot de laatste parochiaan is vertrokken.

Wij wensen u alvast veel kijkplezier!

‘De Vrienden van de PP

Reacties zijn gesloten.