Persbericht Wereldjongerendagen Krakau 2016

Logo WYD + Dare2share!Van 20 juli t/m 2 augustus 2016 organiseert Bisdom Haarlem-Amsterdam een 14-daagse reis voor jongeren van 16 t/m 30 jaar naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau met paus Franciscus. Eens in de vijf a zes jaar is de WJD in Europa, een unieke kans dus nu de WJD zo dichtbij georganiseerd wordt. De WJD is met miljoenen jongeren het grootste jongerenevenement ter wereld en een feest van geloof en verschillende culturen!

Programma: Praag (Sant’Egido), Auschwitz en Krakau

Op woensdag 20 juli 2016 vertrekken we per bus vanuit Haarlem naar Praag (Tsjechië). Hier zullen we gedurende het voorprogramma verblijven in een youth hostel en leren we de gemeenschap Sant’Egidio en elkaar beter kennen. Deze gemeenschap is ontstaan uit een groep studenten die vanuit hun geloof vrienden zijn geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen.

Op maandag 25 juli verlaten we Praag en brengen we een bezoek aan Auschwitz. Daarna vervolgen we onze reis naar Krakau. Hier vindt de WJD plaats. Daar neem je drie ochtenden deel aan het Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden zijn er de jongerenfestivals met muziek, theater, discussie en veel meer. De hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag en de grote avondwake op zaterdagavond. De WJD wordt afgesloten met een indrukwekkende slotviering.

Prijzen

Schrijf je in vóór 9 mei 2016 en betaal € 685,- Ná 9 mei 2016 betaal je € 765,-. De reissom is inclusief € 100,- sponsoring van Mgr. Punt en Mgr. Hendriks voor de jongeren uit bisdom Haarlem-Amsterdam. Je kunt je uiterlijk inschrijven t/m 5 juni 2016 via de website www.vnb.nl (reisnummer: PO1684).

Sponsoracties

Zit je even krap bij kas? Het jongerenplatform heeft een sponsoractie bedacht. Via het jongerenplatform kun je noveenkaarsen of flessen wijn met WJD-etiket goedkoop inkopen om deze in jouw parochie te verkopen. Voor meer informatie over deze actie stuur je een mailtje naar: dare2share2016@gmail.com

Promotiebijeenkomsten

Verspreid over het Bisdom zijn er verschillende promotiebijeenkomsten. Voor meer informatie neem je snel een kijkje op www.jongekerk.nl/promotour

Reisthema:Dare2Share!

Het thema voor de komende WJD is de zaligspreking: ‘Zalig de barmhartigen want zij zullen barmhartigheid ondervinden’. Met dit thema nodigt de paus ons uit om zorg te dragen voor anderen, om lief te hebben en al het goede dat je ontvangen hebt met anderen te delen. Daar van afgeleid is het thema van de bisdom reis: Dare2Share! Durf jij te delen?

Meer informatie

Wil jij helpen met promoten of op zoek naar promotiemateriaal? Mail naar info@jongbisdomhaarlem.nl

Overige vragen kun je stellen aan Marius van der Knaap, jongerenwerker van het bisdom: mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Meer over het ontstaan van de WJD vind je op: www.jongekerk.nl/ontstaan-WJD

Bekijk ook de promotievideo

Het grootste jongerenevenement ter wereld! Iets voor jou? from Jong bisdom Haarlem on Vimeo.

 

Reacties zijn gesloten.